Granit er ikke bare grå...

Hvis du tror granit kun kommer i kedelig musegrå...så tager du fejl. Granit findes i et væld af farver og nuancer.  Granit er blevet rigtigt populært i de danske haver. Især ses de velkendte antracit grå granitskærver til anretning af bede fri for skvalderkål. Men vil du gerne sætte lidt mere kulør på din have, så findes granit faktisk i et væld af skønne farver. Så granit er altså ikke bare grå.


Granit findes både i dybe rødbrune farver, lys som marmor, gule, irgrønne, sorte og selvfølgelig også i mange nuancer af grå. Faktisk er der så mange forskellige granitfarver, at hver farve har hver sin unikke internationale farvekode. Som vi også benytter hos Zilex og her på siden. På den måde kan du få en fornemmelse af hvilken farve granit vores produkter er i. 

Men når det så er sagt, kan granit farver variere meget. For eksempel bliver en våd granitsten 3-5 farvekoder mørkere. Granittens farve kan også
variere lidt efter, hvordan den er blevet behandlet. Er den blevet hugget, mejslet, flammet eller blankpoleret? Alt dette har betydning for granittens endelige farve. 

Hvis du vil være helt sikker på hvordan din nye vandsten eller havefigur ser ud, anbefaler vi at du kommer forbi vores butik og ser den. For granitten kan have mange ansigter. Farvekoder er kun vejledende - da hver en sten er unik.

Se her et eksempel på nogle få forskelllige granitfarver.